ویدئو | شناسایی و دستگیری ۷نفر از اراذل و اوباش در ارومیه امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می‌سازد مقامات نظامی ایران و هند بر گسترش همکاری‌های دفاعی و نظامی تاکید کردند فرمانده گروه شهید دکتر حمزه صادقی مشهد: جبهه فرهنگی در خط مقدم قرار دارد رئیسی: ایران تحریم‌ناپذیر است | با اراده پولادین مردم تحریم‌ها به نتیجه نرسیده است وزیر دفاع روسیه: گروه‌های تروریستی مستقر در افغانستان تهدید اصلی آسیا مرکزی هستند روایت نماینده شهرآرا از دیدار کارگران با رهبر معظم انقلاب | متفاوت‌ترین سفر زندگی‌ام بود نامه رئیس دانشگاه فردوسی مشهد به رؤسای دانشگاه‌های آمریکایی در حمایت از غزه مذاکرات آشتی میان حماس و فتح به میزبانی چین برگزار خواهد شد مقاومت عراق درباره حمله به هدفی حیاتی در حیفا بیانیه صادر کرد یک هفته قبل از انتخابات زمان تبلیغات داوطلبان دور دوم بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید | عوارض نسل قدیم دارو‌های سرماخوردگی‌ گفت‌وگوی تلفنی وزیر امور خارجه پرتغال با امیرعبداللهیان درباره کشتی اسرائیلی توقیف‌شده کره‌شمالی: بدترین وضعیت حقوق بشری در جهان را در آمریکا داریم بلینکن برای گفتگو درباره رفح و اسرای صهیونیست به سرزمین‌های اشغالی سفر می‌کند اوکراین از بیم حمله بلاروس ۲ بیمارستان را تخلیه کرد تشدید اختلافات میان اعضای کابینه جنگ رژیم صهیونیستی شلیک ۲ موشک در سواحل یمن به یک کشتی خسارت وارد کرد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) جزییاتی از حمله پهپادی به یک میدان گازی در سلیمانیه عراق
سرخط خبرها

السودانی: دور جدید مذاکرات ایران و عربستان به‌زودی در بغداد| نمی‌خواهیم عراق صحنه تسویه حساب دیگران باشد

  • کد خبر: ۱۴۹۶۲۸
  • ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۱
السودانی: دور جدید مذاکرات ایران و عربستان به‌زودی در بغداد| نمی‌خواهیم عراق صحنه تسویه حساب دیگران باشد
نخست‌وزیر عراق از برگزاری دور جدید مذاکرات ایران و عربستان سعودی به‌زودی در بغداد خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد شیاع السودانی نخست‌وزیر عراق در گفتگو با روزنامه سعودی «الشرق الاوسط»، چاپ لندن در خصوص موضوعات متعددی از جمله، گفتگو‌های ایران و عربستان سعودی در بغداد، تاثیر مستقیم یا غیر مستقیم ایران و آمریکا در تشکیل کابینه او که صد روز از تشکیلش می‌گذرد، نقش عراق در منطقه و روابط آن با کشور‌های عربی و اسلامی از جمله ایران، حضور گروهک‌های تروریستی کُرد در شمال عراق و ... اظهار نظر کرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا به زودی دور جدیدی از گفتگو‌ها میان عربستان سعودی و ایران به میزبانی بغداد آغاز خواهد شد، گفت: ان شاء الله. به زودی این دیدار صورت خواهد گرفت. از آغاز به کار دولت و بنا به درخواست برادران در عربستان سعودی و ایران، ما می‌خواهیم که این روابطه ادامه یابد و آن را ضروری می‌دانیم، زیرا هر چه قدر دیدگاه‌های متفاوت در منطقه به یکدیگر نزدیک‌تر شوند، ثبات بیشتری به وجود می‌آید.

السودانی با تاکید بر این امر که بغداد به ایفای نقش خود در میزبانی گفتگو‌های عربستان و ایران ادامه خواهد داد، از برگزاری قریب‌الوقوع دور جدیدی از نشست دو طرف خبر داد و ابراز امیدواری کرد که سطح نشست‌های امنیتی به سطح دیپلماتیک ارتقا یابد.

نخست‌وزیر عراق افزود: رایزنی‌ها و تماس‌ها برای تدارک این دیدار‌ها ادامه دارد و اساسا این دیدار‌ها در برخی از سطوح صورت می‌گیرد، اما ما می‌خواهیم که سطح آن ارتقا یابد. هدف ما بالا بردن سطح دیدار مقامات مسئول امنیتی به سطح روابط دیپلماتیک تحت نظارت عراق است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا شخصا در این دیدار‌ها شرکت خواهد کرد، گفت: بله من شخصا موضوع را پیگیری می‌کنم.

«غسان شربل»  سردبیر روزنامه الشرق الاوسط در ادامه این مصاحبه از السودانی پرسید: تماسی از جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا دریافت کردید که وی در آن بر پایبندی کشورش به مشارکت راهبردی تاکید کرد و اکنون نیز یک هیأت عراقی عازم واشنگتن شده، شما از آمریکا چه چیز درخواست خواهید کرد؟

السودانی پاسخ داد: فعالسازی توافق «چارچوب راهبردی»، همان چیزی که رئیس‌جمهور بایدن به آن اشاره کرد و ما نیز آن را تایید می‌کنیم. توافق چارچوب راهبردی، رابطه عراق و آمریکا را به حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و آموزشی می‌کشاند. این یک توافق روشن است که در آن زمان در پارلمان عراق تصویب شد و قرار است ما آن را اجرا کنیم و رابطه ما با آمریکا علیرغم اهمیت آن نباید تنها به جنبه امنیتی محدود شود. اما در این زمینه‌ها، آمریکا یک شریک راهبردی برای عراق است و ما می‌توانیم از شرکت‌ها و تخصص آن‌ها در پیشبرد واقعیت اقتصاد و کلیه زمینه‌ها بهره ببریم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا عراق به آمریکا نیاز دارد و نیرو‌های سیاسی متقاعد شده‌اند که رابطه با آمریکا ضروری است، گفت: آمریکا کشور بزرگی است و عراق - همانطور که اشاره کردم - به توافقات با آن متعهد است و یکی از مهمترین توافقات، توافقنامه «چارچوب استراتژیک» است. ما در زمینه مبارزه با داعش همکاری داریم... همه نیرو‌های سیاسی در گفتگو‌های خود، در سخنرانی‌های خود تأیید می‌کنند که با روابط عراق با همه کشور‌ها تا زمانی که مطابق با منافع کشورمان باشد، همراه هستند. ما علاقه‌مند به رابطه با ایالات متحده آمریکا هستیم، هیچ مخالفتی وجود ندارد... در روابط ما، منافع عراق در اولویت است.

نخست‌وزیر عراق در پاسخ به سوالی که عراق چگونه میان مسئله نفوذ ایران و نقش‌آفرینی آمریکا تطابق ایجاد می‌کند، گفت: این یکی از مشکلاتی است که همواره مطرح است و به این صورت با آن برخورد می‌کنیم: اول اینکه ایران کشوری همسایه است و با آن مشترکات بسیار دینی، فرهنگی و اجتماعی داریم. ایران از ابتدا در روند سیاسی و نیز در جنگ با داعش در کنار ما ایستاده است. در این حوزه، ما این رابطه را حفظ می‌کنیم. قطعاً نیرو‌های سیاسی عراقی بسیاری از اقشار مختلف مردم عراق وجود دارند که با طرف ایرانی نیز روابط مثبتی دارند، مانند بسیاری از کشور‌های منطقه. این نیز یک نکته مثبت است، اما [کاملا]در چارچوب عدم مداخله در امور داخلی، عدم مداخله یا تاثیرگذاری در تصمیم حاکمیت ملی. این چیزی است که ما در روابط و دیدارهای‌مان می‌بینیم. همه به این شکل از رابطه احترام می‌گذارند.

السودانی در خصوص آمریکا نیز گفت:، اما با ایالات متحده؛ ایالات متحده به روند تغییرات پس از سال ۲۰۰۳ کمک کرد. ایالات متحده بخشی از ائتلاف بین‌المللی بود که به عراق در شکست داعش کمک کرد. امروز نیز ایالات متحده به عنوان یک شریک برای عراق می‌نگریم و می‌خواهیم روابط‌مان را با آن در زمینه‌های مختلف گسترش دهیم. بله، روابط پرتنشی بین ایالات متحده و ایران وجود دارد، اما مطمئناً این امر به ضرر عراق تمام نخواهد شد. ما نمی‌خواهیم عراق صحنه تسویه حساب [دیگران]شود و طرفدار یک طرف در مقابل دیگری هم نیستیم. آنچه که برای ما مهم است، این است که روابط خود را بر اساس قواعد منافع مشترک، احترام متقابل و عدم مداخله در امور داخلی تقویت کنیم.

نخست‌وزیر عراق در پاسخ به این سوال که ایران برخی از گروه‌هایی حاضر در منطقه کردستان عراق را به ایفای نقش در تسهیل حمله ناکام اخیر در اصفهان متهم می‌کند، آیا بغداد نگران واکنش بزرگ ایران در کردستان عراق است؟ گفت: این یکی از مشکلاتی است که دولت در این مدت با آن مواجه بود، حملاتی که در مرز عراق و ایران و همچنین در مرز عراق و ترکیه صورت گرفت. این موضوع در گفتگو با هر دو کشور بررسی شد. جهت‌گیری به سمت انعقاد یا امضای یک گروه مشترک در یک کمیته امنیتی مشترک  با منطقه کردستان، دستگاه‌های امنیتی دولت فدرال و طرف ایرانی بود تا سه وظیفه را انجام دهد که عبارتند از: 

نخست: کنترل مرز از سوی نیرو‌های رسمی فدرال.

دوم: استرداد افراد تحت تعقیب طبق دستورات قانونی.

سوم: اجازه ندادن هیچ طرفی برای برپا کردن اردوگاه یا داشتن سلاح.

وی خطاب به گروهک‌های کُرد حاضر در شمال عراق گفت: «شما به عنوان یک حزب مخالف، طبق قوانین عراق به عنوان پناهنده در این کشور هستید».

نخست وزیر عراق توضیح داد که حزب کارگران کردستان عراق یا گروهک تروریستی کومله «از قدیم در خاک عراق حضور داشتند، اما در مقام پناهنده نه طرفی که دارای اردوگاه و اسلحه باشد و نیروی نظامی آموزش دهد؛ آنچنان که شبکه‌های ماهواره‌ای نشان می‌دهند».

محمد شیاع السودانی در ادامه وجود هرگونه دخالت ایران یا آمریکا در تشکیل دولت جدید عراق که ۱۰۰ روز از تشکیل آن می‌گذرد را رد کرد و گفت: این دولت با تصمیم ۱۰۰ درصد عراقی تشکیل شد و تحت هیچ گونه نفوذ و مداخله‌ای اعم از مستقیم یا غیرمستقیم نبود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->